14. Jun 2024

Pressemelding: Valgfrihet og baneendring

Fredag 9. juni er det igjen klart for Færderseilasen, den 76. i rekken. Det nye i 2023 er endringer av løpene, og at seilerne får en større grad av valgfrihet.

I 2017 flyttet Færderseilasen fra Horten til Tønsberg. Gjennom disse årene har vi som arrangør høstet mange erfaringer, og dette, i tillegg til tilbakemeldinger fra deltagerne, har gjort at vi nå ser behov for å justere løpstraséene i seilasen. Grunnlaget for dette er at det ved visse vindretninger blir lite variasjon for seilerne underveis i seilasen. Dette medfører igjen til begrensede taktiske og strategiske muligheter for deltagerne.

KNS har derfor innført et nytt rundingsmerke ved Slagentangen. Dette vil utjevne forholdet mellom kryss og lens på seilasen, og åpner opp for strategiske valg i forhold til Bolærne. Det nye rundingsmerket gjelder for de som runder Hollænderbåen og Tristein, og disse løpene vil da bli ca. 10 nautiske mil lengre.

KNS vil også gi deltagerne mulighet til å velge hvilket løp de vil seile. Ved påmelding vil deltagerne få valget mellom Mefjordbåen, Hollænderbåen og Tristein. Ved tilfeller der sikkerhet eller sportslige elementer har stor betydning forbeholder KNS seg retten til å plassere båtene i klassen de mener er riktig.

KNS har fått tildelt VM for ORC-Doublehanded i 2024, og dette mesterskapet gjennomføres i forbindelse med Færderseilasen, med målgang i Tønsberg. Deltagerne vil starte i Oslo og seile et løp som tar ca. 72 timer. I 2023 arrangerer vi dermed prøve-VM – «Færder Offshore» – som egen klasse i Færderseilasen, med start onsdag 7. juni fra Oslo.

Ved ytterligere spørsmål, kontakt:

Karl Kjørstad
regattaansvarlig, KNS
karl@kns.no
Tlf: 934 30 356
Anders Kristensen
generalsekretær, KNS
anders@kns.no
Tlf: 414 64 870

Til start

0

Dager

0

Timer

0

Minuter

0

Sekunder

Posisjon målgang

N

59.2675699

Ø

10.4075608