10. Jun 2022

Færder fest

10.-12. juni 2022 går den fjerde Færderfestivalen av stabelen med fantastiske Tønsberg Brygge og Tønsberg By som arena. Ca. 600-700  båter og flere tusen seilere fra Færderseilasen legger til kai i bryggeområdet, og vi inviterer til en folkefest i den anledning.

Det vil bli et variert festivalprogram med konsert, innslag fra lokale foreninger og organisasjoner, og gratisaktiviteter for barn og familie. Altså, noe for alle. VI ØNSKER VELKOMMEN OM BORD!

Konsert lørdag
Lørdag 11. juni kommer Fagernes Yacht Club til Foynhagen. Seilerne kan bestille konsertbilletter ved påmelding, til en redusert pris kr. 380,- (ordinær pris kr. 455,-). KNS har tilgang på 750 konsertbilletter.

Fagernes Yacht Klubb er lyden av saltvann, solskinn og sommer. Av udødelige hits, gitarsoloer og allsang. Siden 2009 har de gledet konsert og festivalgjengere med tolkninger av noen av de største Yacht Rock-klassikerne gjennom tidene og blitt et av Norges mest etterspurte og populære liveband. Yacht Rock er en samlebetegnelse på musikk som ble popularisert på USAs vestkyst på sent 70 og tidlig 80-tall. Med artister som Toto, Hall & Oates, Kenny Loggins og Steely Dan regjerte Yacht Rockernehitlistene med silkemyk, melodisk rockemusikk ispedd R&B og jazz.

Hvem står bak arrangementet? 

Seilasen til havs er det KNS som er ansvarlig for, når båtene kommer inn til Tønsberg går arrangementet over i «Færderfest». Da er det Færderfestivalen AS  som er arrangør (Tønsberglivet og Focus production), i tett samarbeid med Tønsberg Seilforening.

Merk: Kartet er fra 2019, og vil bli oppdatert.

Bruåpninger (oppdateres): 

Vi gleder oss til å ta imot tusenvis av seilere. Noen av båtene velger å snu etter målgang, men vi håper mange vil ta turen for å oppleve målbyen Tønsberg.

For å komme inn til havneområdet må seilerne gjennom Kanalbrua, og det engasjerer mange. Arrangøren har jobbet systematisk med ulike etater for å få best mulig løsninger for broåpning og båtpassering. Seilasen avsluttes ved Husøy-flaket så seilerne har ikke hastverk med å komme gjennom broa. Det legges opp til at båtene skal kunne ligge og vente, og at lettbåter vil organisere og sluse båter gjennom slik at det blir effektivt og trygt. Broa vil gå opp oftere enn normalt, og bilister må belage seg på å vente. Det jobbes godt og strategisk for å gjøre dette så effektivt som mulig.

Det ventes at opptil 700 båter vil komme til Tønsberg Havn. Ved normale værforhold kommer de første båtene fredag fra kl. 21.00 og utover, og det største volumet av båter vil ankomme midt på natten og tidlig lørdag.

Bruåpninger fra 2019 finner du HER (Oppdateres for 2022 så raskt det er avklart).

Fritidsbåter:

Fra 10.juni kl 0900 – til 12.juni kl 1200 er Tønsberg Havn reservert til båter som deltar i Færderseilasen. Det betyr at det ikke vil være mulig for andre båter å ligge der denne helgen. Av sikkerhetshensyn oppfordres publikum til å oppleve seilasen fra land.

Til start

0

Dager

0

Timer

0

Minuter

0

Sekunder

Posisjon målgang

N

59.2675699

Ø

10.4075608